Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Φρούτα-λαχανικά, ο καλύτερος φίλος!




Το χρώμα των φρούτων και των λαχανικών παίζει μέγιστο ρόλο στην πρόληψη πολλών ασθενειών, όπως είναι οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος ή οι εγκεφαλικές παθήσεις.
Τα λαχανικά που έχουν χρώμα βαθύ πράσινο, όπως είναι το μαρούλι, το σπανάκι, το μπρόκολο, είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες ή ιχνοστοιχεία από τα φασολάκια ή άλλα λαχανικά που έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα.
Τα πορτοκάλια, τα καρότα, τα κολοκύθια, τα πεπόνια cantaloupe, το γκρέϊπφρουτ είναι πλουσιότερα σε φυτοχημικές ουσίες, από το καλαμπόκι ή τις μπανάνες.
Οι ντομάτες, τα κόκκινα πιπέρια, οι φράουλες επίσης είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικές ουσίες.
Το κουνουπίδι που είναι λευκό, είναι πλουσιότερο σε βιταμίνες και φυτοχημικές ουσίες από τις πατάτες, τα κρεμμύδια ή τα μανιτάρια.

newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...