Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Τα σούπερ μάρκετ παραπλανούν σε θέματα τιμών και συσκευασιών, βρήκε το BBC

 



Τουλάχιστον αυτό διαπιστώθηκε πρόσφατα στην Αγγλία, σύμφωνα με την εκπομπή Panorama του BBC. Η έρευνα της εκπομπής έδειξε ότι οι λεγόμενες ¨οικονομικές συσκευασίες¨ (μεγάλες συσκευασίες) στη πραγματικότητα κόστιζαν πιο ακριβά από τις αντίστοιχες μικρές στα σούπερ μάρκετ.

Η γυάλινη συσκευασία γνωρίζει καλά για τις πρακτικές αυτές των σούπερ μάρκετ, τα οποία για δικούς τους οικονομικούς και άλλους λόγους, προωθούν πιο ¨βολικές¨ συσκευασίες στα ράφια τους , παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτές προτιμούν τα προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι και πιο… οικονομική!
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πριν κάποιους μήνες ένα έγκυρο περιοδικό στο Βέλγιο έκανε
μια συγκριτική έρευνα για το πόσο κοστίζει ένα λίτρο μπίρας σε γυάλινα μπουκάλια και σε μεταλλικά κουτιά. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: σε ορισμένες περιπτώσεις η μπίρα σε γυάλινο μπουκάλι (μιας χρήσεως η επιστρεφόμενο) κοστίζει από 20% έως 40% φτηνότερα !! Βέβαια, το μεγαλύτερο δώρο που μας προσφέρει η γυάλινη συσκευασία είναι ανεκτίμητο και τελείως δωρεάν: η προστασία της υγείας μας.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας της επιλογής γυάλινης συσκευασίας από το σούπερ μάρκετ μας. Αν το σούπερ μάρκετ σας δεν έχει το αγαπημένο σας προϊόν σε γυάλινη συσκευασία γράψτε μας για αυτό στη σελίδα των Φίλων του Γυαλιού στο Facebook εδώ. Μπορείτε επίσης να μας στείλετε ένα Email για το πρόβλημα που αντιμετωπίσατε στο info@thinkglass.gr

http://togelastoboukali.blogspot.com/2012/02/bbc.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...