Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Γιατί τα βιολογικά προϊόντα υπερέχουν;


Τα βιολογικά προϊόντα είναι η επιθυμία πολλών ανθρώπων, όμως επειδή είναι όντως αρκετά ακριβότερα από τα υπόλοιπα προϊόντα, για αυτό το λόγο δε προτιμούνται από τη παρά μόνο από όσους αντέχουν αυτά τα έξοδα. Πάντως τα βιολογικά προσφέρουν περισσότερα στον ανθρώπινο οργανισμό.
Πιο συγκεκριμένα, τα βιολογικά προϊόντα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας για βιολογικούς καλλιεργητές. Σύμφωνα με μελέτη της σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, διαπιστώθηκε αύξηση 70% της νόσου Πάρκινσον, σε ανθρώπους που εκτίθενται σε φυτοφάρμακα. Όσοι εργάζονται σε βιολογικές καλλιέργειες, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για Πάρκινσον και άλλες ασθένειες. Επίσης δίνουνε τροφή σε ανεξάρτητες αγροτικές οικογένειες. Διότι όσοι αγοράζουν βιολογικά τρόφιμα, που καλλιεργούνται σε μικρής κλίμακας βιολογικά αγροκτήματα, βοηθούν στο να τα μπορέσουν να ζήσουν μία σειρά από ανεξάρτητες οικογένειες αγροτών. Από την άλλη το Αμερικανικό Πρακτορείο Προστασίας Περιβάλλοντος, θεωρεί το 60% των ζιζανιοκτόνων, το 90% των μυκητοκτόνων και το 30% των εντομοκτόνων ως επικίνδυνα για καρκινογενέσεις αλλά και μολύνσεις. Όμως τα βιολογικά προϊόντα είναι απαλλαγμένα από όλα αυτά και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για ρύπανση και καρκίνο. Εκτός των άλλων τα βιολογικά τρόφιμα δεν είναι αλλοιωμένα ή γενετικά μεταλλαγμένα καθώς έχουν περάσει από πολλούς ελέγχους και είναι σίγουρα πιο γευστικά από τα κοινά προϊόντα. Ακόμη τα βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν τις νευροτοξίνες, οι οποίες καταστρέφουν τον εγκέφαλο και τα νευρικά κύτταρα. Η ανάπτυξη του εγκεφάλου και του σώματος των παιδιών είναι περισσότερο ευπαθής από την αντίστοιχη ενηλίκων όσον αφορά τα φυτοφάρμακα. Συνεπώς ο οργανισμός των παιδιών αναπτύσσεται σαφώς καλύτερα με τη κατανάλωση βιολογικών τροφών. Όσον αφορά τα βιολογικά κρέατα, η έκθεση σε αντιβιοτικά και ορμόνες που εμβολιάζονται τα περισσότερα ζώα είναι ουσιαστικά ελάχιστη ή ακόμη και μηδενική. Τέλος τα βιολογικά προϊόντα δεν εκτίθενται στη βενζίνη αλλά και τα καύσιμα όπως τα κοινά.
Η αγορά βιολογικών προϊόντων θωρακίζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία. Όμως και μόνο η σκέψη ότι τα κοινά προϊόντα περιέχουνε τόσο επικίνδυνες ουσίες για τον οργανισμό, είναι κάτι που αν δε προκαλεί φόβο τότε σίγουρα προκαλεί.. ανατριχίλα! Διότι τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι τίποτε άλλο από τα προϊόντα που κανονικά κάθε άνθρωπος πρέπει να απολαμβάνει. Αντίθετα το σύστημα που υπάρχει δίνει ότι άχρηστο διαθέτει σε φτηνές τιμές ενώ για τις τροφές που έπρεπε κανονικά να καταναλώνονται από όλο το πληθυσμό, στέκεται εμπόδιο το χρήμα αφού η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού αδυνατεί να διαθέσει χρήματα για την αγορά τους..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...