Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σε δοκιμαστική λειτουργία το νέο Παρατηρητήριο Τιμών

Αναρτήθηκε το πρωί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (www.gge.gr) του ΥΠΑΑΝ, ο νέος ιστότοπος του Παρατηρητηρίου Τιμών, στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να βρουν και να συγκρίνουν τιμές για πάνω από 1.500 προϊόντα σε 1.000 σημεία πώλησης.
Στο νέο Παρατηρητήριο Τιμών, που είναι σε δοκιμαστική λειτουργία, ο καταναλωτής μπορεί, με βάση την κατηγορία του προϊόντος, το είδος του και την τιμή του (το εύρος της τιμής, δηλαδή η μικρότερη και η μεγαλύτερη), να φτιάξει το δικό του «καλάθι» προϊόντων και να πραγματοποιήσει πολλαπλές επιλογές, έχοντας τη δυνατότητα της σύγκρισης.
Εκτιμάται ότι το Παρατηρητήριο Τιμών, στην πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του, θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την καταπολέμηση των αδικαιολόγητων εναρμονισμένων πρακτικών αλλά και για την πληροφόρηση των καταναλωτών.
Το σύστημα συμπληρώνεται με info-kiosk και το πρώτο ήδη λειτουργεί πιλοτικά στον δήμο Αμαρουσίου, ενώ το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να συγκρίνουν καθημερινά τις τιμές εκτός από το Διαδίκτυο και στον τηλεφωνικό αριθμό 1511.

Παρατηρητήριο Τιμών

www.e-prices.gr/ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...