Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

“Ουσία-δηλητήριο” κρύβεται και μέσα στα κουτάκια αλουμινίου για αναψυκτικά, μπίρες, χυμούς κτλ.

Η Δισφαινόλη Α (BPA)ονομαζόμενη και “ουσία-δηλητήριο” μπορεί να συνδέεται άμεσα με τα πλαστικά, υπάρχει όμως και στην εσωτερική επικάλυψη στα κουτάκια για αναψυκτικά, μπίρες, χυμούς κτλ. Βρίσκεται δηλαδή στις εποξειδικές ρυτίνες που επικαλύπτουν τα μεταλλικά κουτάκια και τις κονσέρβες.

Ως γνωστό, πριν λίγους μήνες οι μέτοχοι της Coca-Cola ψήφισαν πρόταση που ζητάει από την εταιρεία να τους γνωρίσει πως θα αντιδράσει στους φόβους των καταναλωτών για τη χημική αυτή ουσία που χρησιμοποιείται ως εσωτερική επικάλυψη στα κουτάκια των αναψυκτικών της.

Αλλά και μεγάλες εταιρείες μπίρας (π.χ. Royal Unibrew /Γερμανία) προσπαθούν να απομακρύνουν την επικίνδυνη αυτή ουσία από το εσωτερικό των μεταλλικών κουτιών μπίρας. FEVE News April 2010 – European Environment & Packaging Law).

Ως γνωστό η ουσία BPA, που από την επικάλυψη και επαφή περνάει, όπως δείχνουν οι μελέτες, στο περιεχόμενο , έχει συνδεθεί με πλήθος ασθενειών όπως: καρκίνο του μαστού, προστάτη, ασθένειες της καρδιάς, προβλήματα αναπαραγωγής, θηλυκοποίηση του αρσενικού κτλ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...