Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Λύση στα μεταλλαγμένα: γίνεται και συμφέρει!


Την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, οι εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σπαταλούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να εισάγουν σόγια που προορίζεται για ζωοτροφή και είναι τις περισσότερες φορές μεταλλαγμένη. Η λύση όμως υπάρχει και είναι ελληνική!
 Τα «ταπεινά» ψυχανθή της ελληνικής γης, όπως το κουκί και το ρεβίθι, είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για τα ζώα.

Ονομάζονται κτηνοτροφικά φυτά γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μπορούν να αντικαταστήσουν την εισαγόμενη σόγια στις ζωοτροφές. Όχι μόνο δεν είναι μεταλλαγμένα, αλλά επιπλέον προστατεύουν το περιβάλλον και την υγεία μας, αφού απαιτούν ελάχιστα ως καθόλου φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Η χρήση τους στην κτηνοτροφία θα ενισχύσει τηνανταγωνιστικότητα των ελληνικών ζωικών προϊόντων και θα τονώσει την απασχόληση στον αγροτικό τομέα.
Αντί λοιπόν οι εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων να εισάγουν σόγια, που τις περισσότερες φορές είναι μεταλλαγμένη, οφείλουν να επενδύσουν στη χώρα μας. Να στηρίξουν τους Έλληνες παραγωγούς αυτή τη δύσκολη περίοδο και να δημιουργήσουν τη ζήτηση για ντόπιες, καθαρές ζωοτροφές. 
Βοήθησέ μας να μαζέψουμε 10.000 υπογραφές αυτό το καλοκαίρι!
Με τη νέα καλλιεργητική περίοδο, αυτό το φθινόπωρο θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην πολιτική ηγεσία: στηρίζουμε μαζί την καλλιέργεια ντόπιων, καθαρών, κτηνοτροφικών φυτών στην Ελλάδα και λέμε όχι στις μεταλλαγμένες ζωοτροφές!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...