Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Περού: Αυξημένες οι εξαγωγές βιολογικής μπανάνας




Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξαγωγές φρέσκων βιολογικών φρουτολαχανικών έχουν για το Περού οι μπανάνες, καθώς αποτέλεσαν το κυριότερο εξαγώγιμο προϊόν του τομέα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, με πωλήσεις που έφτασαν σε αξία τα 17 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Προώθησης Εξαγωγών και Τουρισμού του Περού (Promperu).



Στο σύνολό τους οι εξαγωγές βιολογικών προϊόντων από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής κατά τη διάρκεια της ίδια περιόδου έφτασαν τα 46 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας μια σημαντική άνοδο της τάξης του 48,3% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2010.


Σύμφωνα με την Επιτροπή Promperu, τα παραπάνω στατιστικά δεδομένα αποτελούν άλλη μια απόδειξη του πόσο δημοφιλή έχουν αρχίσει να γίνονται τα υγιεινά προϊόντα παγκοσμίως, κατηγορία των οποίων αποτελούν φυσικά και τα βιολογικά. Η τάση αυτή εμφανίζεται πιο ισχυρή στην Ευρώπη και την Ασία όπου οι καταναλωτές φαίνεται να είναι πιο συνειδητοποιημένοι αναφορικά με την υγεία, την επιλογή τροφίμων που να είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα, συντηρητικά και άλλα χημικά πρόσθετα.


Έτσι οι βιολογικές μπανάνες κυριάρχησαν στις εξαγωγές του Περού κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους με μερίδιο 37% του γενικού συνόλου και αξία που υπολογίζεται στα 17 εκατ. ευρώ, κάτι που παράλληλα αντιστοιχεί σε ποσοστιαία ανάπτυξη της τάξης του 17,9%. Οι κυριότερες εξαγωγικές αγορές για τις περουβιανές μπανάνες ήταν οι Η.Π.Α., το Βέλγιο και η Γερμανία.


http://www.froutonea.gr
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...