Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Βιολογικά και στα δύσκολα


Η επένδυση στην τοπική, ποιοτική παραγωγή, με προϊόντα βιολογικά σε όλα τα στάδια, μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στην οικονομική κρίση, τονίζει ο Βασίλης Νίτσας, ο ένας εκ των πέντε ιδρυτών του Βιολογικού Κρεοπωλείου στον Γέρακα (οδός Εθνικής Αντιστάσεως και Λασιθίου 29).
“Προσφέρουμε εργασία σε οικογένειες στην επαρχία, χρήμα στα ταμεία της χώρας και επενδύουμε στην ενίσχυση της ποιοτικής παραγωγής”, δήλωσε ο κ. Νίτσας στοGreenbusiness.gr.
Το Βιολογικό Κρεοπωλείο αποτελεί πρότυπο εργαστήριο-πρατήριο διακίνησης και λιανικής πώλησης πιστοποιημένου ελληνικού βιολογικού κρέατος από την ιδιόκτητη βιο-γεωργοκτηνοτροφική εκμετάλλευση της εταιρείας στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας. Λειτουργεί βάσει υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας των προϊόντων. Έτσι, είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή όλη η πληροφόρηση για τη διαδρομή τους μέχρι το πιάτο μας.

Η κρίση επηρέασε την επιχείρηση, η οποία ωστόσο στα δύο χρόνια λειτουργίας της έχει αποκτήσει σταθερό κοινό. “Υπάρχουν μουδιάσματα, όμως δεν έχουμε δει κατρακύλα. Το κοινό μας, παρόλο που δεν προέρχεται μόνο από την υψηλή τάξη είναι σταθερό”, τονίζει ο Β. Νίτσας.“Μας συγκινεί που κάποιοι πελάτες μας αλλάζουν τέσσερα λεωφορεία για να έρθουν στο Γέρακα και γι’ αυτό προσπαθούμε να διατηρούμε σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές μας”, προσθέτει. Όπως τονίζει, η προσπάθεια αγκαλιάζεται από ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων. “Μας λένε πως φροντίζουν τη διατροφή τους για να τους βρουν υγιείς τα δύσκολα”, επισημαίνει ο κ. Νίτσας.
Σχετικά με την επέκταση σε αγορές του εξωτερικού, ο κ. Νίτσας τονίζει πως η εταιρεία επέλεξε το δύσκολο, δηλαδή τη δραστηριοποίηση στην εγχώρια αγορά. “Στην Ιαπωνία, το βιολογικό κρέας κοστίζει 58 ευρώ το κιλό. Έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία ώριμη αγορά στο εξωτερικό και στην ελληνική αγορά. Επιλέξαμε το δύσκολο. Θεωρούμε ότι η επιλογή μας δικαιώνεται. Τα προϊόντα διατροφής και ειδικά τα προϊόντα με αξία, ξεχωρίζουν ακόμα και στα δύσκολα”.
http://www.greenbusiness.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...