Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΠΙΚΠΑ Πεντέλης (ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ)



                                            Ομαδική αποστολή σε εκλεκτούς φίλους
Καλημέρα,

Γνωρίζω πως είναι δύσκολες εποχές...όποιος και εάν μπορεί ....ας βοηθήσει....

Αυτή είναι μία λίστα με πράγματα που χρειάζονται τα παιδάκια στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης...
Aς μην πετάξουμε ή ας μην κρατάμε κάποια πράγματα που αλλού είναι χρήσιμα, άσε που φτηνά κάτι από όλα θα βρούμε.


Για να γίνει πιο εύκολο μίλησα με την υπηρεσία του Αναρρωτηρίου(2132059800) Κα Γουρνάκη Ιωάννα και είπε ότι μόνο κάλτσες, ρούχα μέχρι 5 ετών, σαλιάρες και ξυλομπογιές, τους πήγαν.
Είναι παιδιά εγκαταλελειμμένα και προς υιοθεσία, μόνα. Μας χρειάζονται.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ομηροι των υπερβακτηρίων Η αλόγιστη κατάχρηση αντιβιοτικών στην Ευρώπη έχει κάνει τα βακτήρια υπερανθεκτικά

Ομηροι των υπερβακτηρίων
Η 66χρονη Λιλ-Κάριν από τη Νορβηγία, συνταξιούχος δασκάλα, πλήρωσε ακριβά ένα ταξίδι αναψυχής στην Ινδία. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι το ταξίδι αυτό θα μετατρεπόταν σε εφιάλτη. Με το που πάτησε το πόδι της στην ξένη χώρα η Λιλ-Κάριν έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και μεταφέρθηκε με κατάγματα στο πόδι σε ένα νοσοκομείο της Κεράλα όπου και νοσηλεύθηκε υπό άθλιες συνθήκες. Υποβλήθηκε σε αρθροπλαστική ισχίου και κάποια στιγμή επέστρεψε σπίτι της στη Νορβηγία. Ο εφιάλτης όμως δεν τελείωσε αλλά μάλλον έγινε πιο άγριος μετά την επιστροφή στην «ασφαλή» πατρίδα. Η Λιλ-Κάριν εισήχθη ξανά σε νοσοκομείο στη χώρα της αφού ανιχνεύθηκε ένα πολυανθεκτικό βακτήριο στα ούρα της, το οποίο προφανώς είχε «τσιμπήσει» στο νοσοκομείο της Ινδίας και απειλούσε να τη σκοτώσει. Επρόκειτο για ένα ανθεκτικό είδος της Klebsiella pneumoniae, το οποίο έφερε ένα επικίνδυνο γονίδιο με το όνομα NDM-1 (το γονίδιο αυτό το τελευταίο διάστημα προκαλεί πονοκέφαλο στους λοιμωξιολόγους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης). Η επίμονη Klebsiella έδειχνε ανθεκτικότητα σχεδόν σε όλα τα αντιβιοτικά εκτός (ευτυχώς) από ένα παλαιό αντιβιοτικό, την κολιστίνη. Στην κολιστίνη οφείλει η 66χρονη ηρωίδα μας το ότι είναι πλέον υγιής και ονειρεύεται, όπως λέει, καινούργια ταξίδια στην Ινδία.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Planet Earth seen from space (Full HD 1080p) original


Υγεία και υγιής οικονομία με βιολογικά



Mελέτη κατέδειξε ότι οι οργανικές καλλιέργειες όχι μόνο ωφελούν το περιβάλλον και εμάς, αλλά είναι και πιο αποδοτικές

«H οργανική γεωργία μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις μελλοντικές απαιτήσεις του κόσμου για τρόφιμα συμπεραίνει μελέτη του ινστιτούτου γεωργικής έρευνας των ΗΠΑ Rodale. Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, καλλιεργώντας επί τριάντα χρόνια σε διπλανά χωράφια τα ίδια είδη (σόγια, καλαμπόκι, ζωοτροφές και κηπευτικά), ακολουθώντας συμβατικές και οργανικές μεθόδους καλλιέργειας.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Το Νερό, η Αλκαλική διατροφή και οι κίνδυνοι χλωρίου & πλαστικών μπουκαλιών



Νερό - Πηγή Ζωής

Η σημασία του νερού για τον οργανισμό:

Χωρίς τροφή πεθαίνουμε σε ένα μήνα, άν έχουμε νερό. Χωρίς νερό, σε 10 ημέρες.

Το νερό αποτελεί:
το 75% του σώματος
το 90% του αίματος
το 85% του εγκεφάλου.
Το στεγνό στόμα είναι το τελευταίο σημάδι δίψας:
Το σάλιο παράγεται ακόμη και στη χρόνια αφυδάτωση, επειδή είναι ένα χωνευτικό ένζυμο.
Η δίψα ή η ανάγκη για νερό στο κυταρρικό επίπεδο είναι κάτι εξ ολοκλήρου διαφορετικό.
Η χρόνια αφυδάτωση φέρνει τα συμπτώματά της, τα οποία μας έχουν μάθει να καλύπτουμε είτε με τρόφιμα είτε με φάρμακα.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αντιβιοτικά: «παγκόσμια απειλή η κατάχρηση σε κτηνοτροφία-ιχθυοκαλλιέργειες» προειδοποιεί ο Κ.Αρσένης



Τον κίνδυνο παγκόσμιας επιδημίας από τη μείωση της δραστικότηταςτων αντιβιοτικών απέναντι σε συνηθισμένες λοιμώξεις, εξαιτίας τηςκατάχρησης τους, επισήμανε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης.
Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης ψηφίσματος σχετικά με την απειλή της μικροβιακής αντοχής για τη δημόσια υγεία.
Στο τελικό ψήφισμα ενσωματώθηκαντροπολογίες του ευρωβουλευτή που τονίζουν ότι οι τομείς της κτηνοτροφίας και της εντατικής ιχθυοκαλλιέργειας πρέπει να περιορίσουν δραστικά την προληπτική χρήση αντιβιοτικών, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη των ασθενειών μέσω ορθών πρακτικών υγιεινής, στέγασης και φροντίδας των ζώων, και αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας.

Mπρόκολο




Tο μπρόκολο είναι ένα λαχανικό εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες A, B1, C και η β-καροτίνη, καθώς και σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Επίσης, περιέχει, σε μικρότερη ποσότητα, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες! Το ζωντανό πράσινο χρώμα του αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως εγγύηση της περιεκτικότητάς του σε αυτά τα πολύτιμα συστατικά. Το μπρόκολο έχει μελετηθεί μάλλον περισσότερο από κάθε άλλο λαχανικό, λόγω των εντυπωσιακών αντικαρκινικών, και όχι μόνο, ιδιοτήτων του. 

Απαγορευμένο, το γενετικά τροποποιημένο ΜΟΝ810 καλαμπόκι




Aπαγορεύεται για δύο χρόνια η καλλιέργεια αραβοσίτου που έχει υποστεί τη γενετική τροποποίηση ΜΟΝ810, με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα.
Μέχρι σήμερα ίσχυε αντίστοιχη απαγόρευση, που όμως αφορούσε μόνο στις εγγεγραμμένες ποικιλίες υβριδίων του κοινοτικού καταλόγου, γεγονός που οδηγούσε στην αναγκαιότητα της περιοδικής ανανέωσης κάθε νέου υβριδίου που εμφανιζόταν στην αγορά.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επιστρέφει ο εφιάλτης της λειψυδρίας





Από τους μήνες με τη μεγαλύτερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών ήταν -σχεδόν για όλη την Ελλάδα- ο Νοέμβριος, ο μήνας που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται από πολλές βροχοπτώσεις. Στις περισσότερες πόλεις της χώρας, τα σχεδόν μηδενικά χιλιοστά βροχής που καταγράφηκαν έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Ειδικά στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι βροχοπτώσεις ήταν οι χαμηλότερες από το... 1915. Αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ποια είναι τα βαθύτερα αίτια αυτού του ακραίου φαινομένου, θέτουν ερωτήματα για το εάν αυτές οι μεταβολές μπορεί να αποτελούν συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.

Βιολογικά και στα δύσκολα


Η επένδυση στην τοπική, ποιοτική παραγωγή, με προϊόντα βιολογικά σε όλα τα στάδια, μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στην οικονομική κρίση, τονίζει ο Βασίλης Νίτσας, ο ένας εκ των πέντε ιδρυτών του Βιολογικού Κρεοπωλείου στον Γέρακα (οδός Εθνικής Αντιστάσεως και Λασιθίου 29).
“Προσφέρουμε εργασία σε οικογένειες στην επαρχία, χρήμα στα ταμεία της χώρας και επενδύουμε στην ενίσχυση της ποιοτικής παραγωγής”, δήλωσε ο κ. Νίτσας στοGreenbusiness.gr.
Το Βιολογικό Κρεοπωλείο αποτελεί πρότυπο εργαστήριο-πρατήριο διακίνησης και λιανικής πώλησης πιστοποιημένου ελληνικού βιολογικού κρέατος από την ιδιόκτητη βιο-γεωργοκτηνοτροφική εκμετάλλευση της εταιρείας στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας. Λειτουργεί βάσει υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας των προϊόντων. Έτσι, είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή όλη η πληροφόρηση για τη διαδρομή τους μέχρι το πιάτο μας.

ΦΑΣΟΛΙ ΜΕ... ΥΠΟΓΡΑΦΗ



«Εξασφαλίζουμε το εισόδημά μας χωρίς να βλάπτουμε το οικοσύστημά μας». Η φράση του παραγωγού Τάσου Νόνα δίνει το στίγμα της πιλοτικής προσπάθειας που γίνεται εδώ και τρία χρόνια στην Πρέσπα και αποφέρει ήδη καρπούς.


Σε μια τολμηρή ιδέα και σε ένα ενδιαφέρον στοίχημα βασίστηκαν όλα. Στην Πρέσπα των σπάνιων πουλιών αγρότες, γεωπόνοι και τοπικοί φορείς να δουλέψουν μαζί για ένα διπλό σκοπό: να συνδυάσουν την παραγωγή ενός ποιοτικού γεωργικού προϊόντος -και συνεπώς την τόνωση της τοπικής οικονομίας- με την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της περιοχής. Στα χαρτιά και στη θεωρία ακούγεται απλό, ο χρόνος και η εμπειρία απέδειξαν πως δεν είναι. Παρά τις δυσκολίες, όμως, η πιλοτική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2005 στο πλαίσιο του προγράμματος «One Europe, More Nature (ΟΕΜΝ)», σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και υπό την αιγίδα του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, για την απόδοση της ειδικής σήμανσης «προϊόν προστατευόμενης περιοχής Πάρκου Πρεσπών» αποφέρει ήδη καρπούς. Το πρεσπιώτικο φασόλι, το νοστιμότερο που παράγει η ελληνική γη, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά με υπογραφή...

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «βελτιωμένο» -ή για την ακρίβεια προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες καλλιεργειών που γίνονται σε προστατευόμενη περιοχή- σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης για τη φυτική παραγωγή. Δηλαδή, προβλέπει τη χρήση εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων εφόσον κρίνεται απαραίτητο και πάντα σε συγκεκριμένες ελεγχόμενες ποσότητες. Οι παραγωγοί κρατούν ημερολόγιο των εργασιών τους και ενημερώνουν τους γεωπόνους του προγράμματος για κάθε επέμβαση που κάνουν στο χωράφι. Ομως λόγω της ιδιαιτερότητας της Πρέσπας και του ευαίσθητου οικοσυστήματός της, στην πιλοτική προσπάθεια των παραγωγών λαμβάνονται υπόψη και ορισμένα πρόσθετα ζητήματα, π.χ. η λελογισμένη χρήση του νερού της λίμνης για την άρδευση ή η συντήρηση των φυτοφρακτών, των στενών λωρίδων άγριας βλάστησης που περιβάλλουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και παρουσιάζουν σημαντική βιοποικιλότητα.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Σαρδέλες, ταπεινές αλλά πολύτιμες



Η έλλειψη χρόνου, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η συχνή κατανάλωση φαγητού εκτός σπιτιού, οδήγησε στην μείωση της κατανάλωσης ψαριού και αναπόφευκτα και της σαρδέλας. Άλλωστε, το μαγείρεμα του ψαριού, ίσως σε πολλές νοικοκυρές φαντάζει δυσκολότερο, ενώ η γεύση του είναι αποκρουστική σε πολλούς. Η κατανάλωσή του όμως είναι απαραίτητη και ευεργετική. 


Εκτός από εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, η σαρδέλα προσφέρει πολύτιμα λιπαρά οξέα και πληθώρα βιταμινών και μετάλλων. Επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και αρτηριακής πίεσης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά εβδομαδιαία κατανάλωση λιπαρών ψαριών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...