Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Τι σημαίνει βιολογικά υγιεινό νερό



Τι πρέπει να ξέρετε για την βιολογική αξία του πόσιμου νερού
Το καλό νερό είναι το κλειδί για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού και χαρακτηρίζεται δίκαια σαν η υπ’ αριθμόν 1 τροφή. Η βιολογική αξία του νερού, που πίνουμε κάθε μέρα, είναι τεράστιας σημασίας για την υγεία μας.


Ποιό είναι λοιπόν ένα υγιεινό νερό;

Μακροχρόνιες έρευνες του γάλλου ερευνητή και υδρολόγου καθηγητή Vincent απέδειξαν, ότι υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στην ποιότητα του πόσιμου νερού και την θνησιμότητα από ασθένειες του σημερινού μας πολιτισμού. Οι μελέτες αυτές έγιναν για πάνω από μία δεκαετία και συμπεριέλαβαν πόλεις και χωριά στην Ευρώπη και στην Αμερική.
Στατιστικά αποδείχθηκε, ότι σε πόλεις με ψηλούς δείκτες θνησιμότητας από ασθένειες, όπως καρκίνος, θρομβώσεις κλπ., το πόσιμο νερό περιείχε ουσίες, που δεν έχουν καμιά θέση σε ένα βιολογικά καθαρό νερό, όπως χημικά, μικρόβια, χλώριο, ιούς και πολλά άλλα.
Ο καθηγητής Vincent ανέπτυξε μια βιοηλεκτρονική μέθοδο μέτρησης για να προσδιορίσει την βιολογική θέση ενός οποιουδήποτε υγρού πάνω σε ένα διάγραμμα, το οποίο φέρει το όνομά του (ΒΕ-Τ-Α: Bio-Electronic Terrain Analysis according to Prof.Vincent).
Σε ιατρικές εφαρμογές χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος για την μέτρηση των τριών υγρών του σώματος (αίμα, σάλιο, ούρα), προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιά κατάσταση βρίσκεται από πλευράς βιολογικής υγείας ένας ανθρώπινος οργανισμός.
Ενας υγιής άνθρωπος θα δει τις τιμές των μετρήσεων του να είναι στην περιοχή της «υγείας».

Η μέθοδος μετράει για κάθε υγρό τρεις παραμέτρους:
  • Ενεργός οξύτης pH (όξινο ή βασικό περιβάλλον)
  • Βαθμός οξείδωσης rH2 (θετικό ή αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο)
  • Ωμική αντίσταση R (σύνολο ηλεκτρολυτών)

Η καθαρότητα λοιπόν του πόσιμου νερού και η θέση του πάνω στο βιολογικό διάγραμμα έχει μια καθοριστική επιρροή στην υγεία ενός πληθυσμού.
Πως μπορούμε λοιπόν να ξεχωρίσουμε το καλό ή το πολύ καλό νερό;
Ποια είναι τα κριτήρια ενός υγιεινού νερού;
Ποιες τιμές πρέπει να έχει;
Ποιες είναι εκείνες οι τιμές που το κάνουν να είναι ακατάλληλο από βιολογική άποψη;

Οι μετρήσεις ενός καλού, υγιεινού νερού πρέπει επίσης να βρίσκονται μέσα στην περιοχή της «υγείας» του διαγράμματος (μεσαίο τετράγωνο).
Ενα καλό νερό πρέπει να έχει μια ωμική αντίσταση (R) τουλάχιστον 6000Ohm, δηλαδή αυτό σημαίνει να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αντίθετα με ότι πολύς κόσμος πιστεύει σήμερα.
Αν ένα νερό αντλείται από ποτάμια, λίμνες, ή όχι βαθύ υδροφόρο ορίζοντα είναι συνήθως μολυσμένο με χημικά κάθε είδους.
Μια μέτρηση των τιμών του με την μέθοδο Vincent το τοποθετεί στην περιοχή (4) του διαγράμματος (κάτω δεξιά). Ενα τέτοιο νερό όχι μόνο μυρίζει και έχει άσχημη γεύση αλλά είναι και πολύ επικίνδυνο για την υγεία. Γι’ αυτό χαρακτηρίζεται «μη πόσιμο».
Αν αυτό όμως το νερό υποστεί επεξεργασία προκειμένου να γίνει πόσιμο και επί πλέον προστεθεί χλώριο για να σκοτωθούν τα μικρόβια,τότε έχουμε στο τέλος ένα νερό, το οποίο περιέχει πια μόνο νεκρά μικρόβια! Αυτό όμως οδηγεί τις μετρήσεις σύμφωνα με την μέθοδο Vincent στην περιοχή (3) –πάνω δεξιά (νερό αλκαλικό και οξειδωμένο).
Αυτή όμως η περιοχή (3) είναι η περιοχή των «ασθενειών του πολιτισμού μας» (καρκίνος, θρομβώσεις, λοιμώξεις από ιούς κλπ.).
 http://www.naturamedica.gr/purolux/viologiko-nero
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...