«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τον κόσμο». Χένρι Κισινγκερ 1974
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013
Τα λύματα «πνίγουν»την Ανατολική Αττική!
Παρέα με τους βόθρους τους φαίνεται πως θα ζήσουν και τα επόμενα χρόνια οι 502.090 κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, αφού -για πολλοστή φορά- το έργο της δημιουργίας δικτύου αποχέτευσης κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία έχουν εξασφαλιστεί για την υλοποίηση των έργων, ετοιμάζονται να «κάνουν φτερά», λόγω των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, ενώ δήμοι, πολίτες, υπουργεία και υπηρεσίες τσακώνονται μεταξύ τους, καθιστώντας αδύνατη την εξεύρεση κοινής λύσης. Θύματα της τραγικής αυτής κατάστασης, που μετράει περισσότερα από 30 χρόνια, είναι η δημόσια υγεία, το έδαφος, οι καλλιέργειες και τα υπόγεια νερά.
Τα “μυστικά” του φιλτραρισμένου νερού
Σε πολλές περιοχές της χώρας ηακαταλληλότητα του πόσιμου νερού μας οδηγεί στο εμφιαλωμένο νερό. Έτσι ξοδεύετε μία μικρή περιουσία, αν και γνωρίζετε ότι είναι μόνο μία προσωρινή λύση. Αν πάλι επιλέξετε το φιλτραρισμένο νερό γνωρίζετε πώς θα βρείτε το κατάλληλο φίλτρο; Διαβάστε αυτόν τον οδηγό για να οδηγηθείτε στη σωστή λύση ανάμεσα στην πληθώρα των επιλογών.
Σήμερα κυκλοφορούν εκατοντάδες φίρμες εμφιαλωμένου νερού με τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά του, αλλά και η γνώση του φιλτραρίσματος έχει προοδεύσει ώστε να διατίθενται συσκευές για κάθε ποιότητα νερού προς φιλτράρισμα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο καταναλωτής και να μην γνωρίζει τί να επιλέξει. Η προστασία του καταναλωτή άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό τον οδηγό θα ανακαλύψετε το τί πρέπει να ψάξετε για να καταναλώνετε καθαρό, πόσιμο νερό. Πιο αναλυτικά ο οδηγός περιλαμβάνει:
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013
Στους κατοίκους της Ικαρίας αναζητούνται τα μυστικά της μακροζωίας!
Στο‘μικροσκόπιο’ ερευνητών από όλο τον κόσμο βρίσκονται τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της Ικαρίας, καθώς στον τρόπο ζωής τους αναζητούν οι ειδικοί τα μυστικά της μακροβιότητας! Η έρευνα φέρνει στο φως συνεχώς νέα πολύτιμα στοιχεία, ενώ συνεχίζεται μέχρι να ανακαλυφθεί το αίτιο του φαινομένου, καθώς οι κάτοικοί της κατέχουν ρεκόρ μακροζωίας και καλής υγείας!
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013
Λιναρόσπορος, ο «χρησιμότατος»
Ο λιναρόσπορος προέρχεται από το φυτό λινάρι ή αλλιώς λίνο. Το λινάρι αποτελεί μια από τις αρχαιότερες καλλιέργειες στον κόσμο. Καλλιεργείται τόσο για τους σπόρους όσο και για τις ίνες του. Διάφορα μέρη του φυτού χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υφασμάτων (λινό), χαρτιού, φαρμάκων, σαπουνιού κ.α. Ο σπόρος του λιναριού είναι η πηγή του λινελαίου, το οποίο χρησιμοποιείται ως θρεπτικό συμπλήρωμα.
Η λατινική ονομασία linum usitatissimus σημαίνει «λινάρι το χρησιμότατο», επισημαίνοντας τις πολλές παραδοσιακές χρήσεις του φυτού αλλά και τη σημασία του για την ανθρώπινη ζωή.
Ο λιναρόσπορος είναι ένας μικρός σπόρος, λίγο μεγαλύτερος από το σπόρο του σουσαμιού, με τεράστια θρεπτική αξία. Υπάρχουν δύο ποικιλίες λιναρόσπορου, καφέ και χρυσό. Και οι δύο έχουν μια λεπτή γεύση καρυδιού. Μπορείτε να αγοράσετε ολόκληρο σπόρο ή αλεσμένο καρπό. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν ολόκληρο το σπόρο και τον αλέθουν στο σπίτι τους σε μηχανή του καφέ ή στο μπλέντερ.
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013
Αποτοξίνωση
Το κλειδί της ευεξίας!
Η αποτοξίνωση, δηλαδή η απομάκρυνση των περιττών ουσιών από το σώμα μας, έχει πολλαπλά οφέλη μεταξύ των οποίων είναι:
- Αντιγήρανση
- Καύση λίπους
- Ζωτικότητα
- Ικανότητα αντίστασης στην κούραση και το άγχος.
Πριν όμως δούμε ποια η ανάγκη της αποτοξίνωσης και ποια τα οφέλη της, ας εξετάσουμε τί είναι οι τοξίνες και ποια τα συνήθη συμπτώματα της τοξίνωσης.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο καθένας που σέβεται την υγεία του και θέλει να ζει απαλλαγμένος από ασθένειες, καταλαβαίνει πόσο έντονη είναι η ανάγκη της συστηματικής αποτοξίνωσης.
Ιπποκράτης: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο.
Ἱπποκράτης 460-370 Π.Χ.
Ο Ιπποκράτης το έλεγε αυτό πρίν από περισσότερα από 2.000 χρόνια, αλλά εμείς τώρα μόλις κατανοούμε το πόσο δίκιο είχε.
Και όχι μόνο ο Ιπποκράτης, αλλά και ένα παλιό ρητό αιώνες πιο πρίν τόσο της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (TCM) αλλά και της Aγιουβερδικής ιατρικής της Ινδίας, έλεγε ότι:
Η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί στο έντερο.
Η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί στο έντερο.
Οι έρευνες κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν αποκαλύψει ότι η υγεία του εντέρου είναι κρίσιμης σημασίας για τη γενική υγεία, και ότι ένα νοσηρό έντερο συμβάλλει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο αυτισμός, διαταραχή φάσματος, η κατάθλιψη και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
Στην πραγματικότητα, πολλοί ερευνητές (συμπεριλαμβανομένου και εμού) πιστεύουν ότι η υποστήριξη της υγείας του εντέρου και η αποκατάσταση της ακεραιότητας του εντερικού φραγμού θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της ιατρικής του 21ου αιώνα.
Υπάρχουν δύο στενά συνδεδεμένες μεταβλητές που καθορίζουν την υγεία του εντέρου μας: η εντερική μικροχλωρίδα, ή «εντερική χλωρίδα», και το φράγμα του εντέρου.
Ας συζητήσουμε για το κάθε ένα από αυτά με τη σειρά τους.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)