Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Η Ευτυχία γράφεται με Ε και όχι με €Καλώς ή κακώς η αξία του ανθρώπου σήμερα μετριέται σε χρηματικές μονάδες.Ότι και να κάνουμε πλέον έχουμε μπει όλοι μας στο τρυπάκι των χαρτονομισμάτων και της δίψας για εξουσία.Το εμπόριο των ανθρώπων υφίσταται ακόμη και αν αυτό δεν γίνεται φανερό και αντιληπτό στις μέρες μας. Ο κάθε άνθρωπος το μόνο που εύχεται καθημερινά είναι να είναι υγιής.Να μην τον βρει κάποιο κακό.Ακόμα και αν αρρωστήσει όμως πολύ σοβαρά θα θέλει χρήματα για την θεραπεία και να επανακάμψει.


Καθημερινές ανάγκες όπως είναι το φαγητό και η καθαριότητα πραγματοποιούνται μέσω των χρημάτων.Σκέφτεσαι και το αν πρέπει να ερωτευθείς λόγω έλλειψη χρημάτων.Αν είναι ποτέ δυνατόν. Αναρωτιόσασταν ποτέ ότι θα καταλήγαμε ποτέ σε αυτό το σημείο;Να σκεφτούμε εαν θα πρέπει να πράξουμε το πιο όμορφο συναίσθημα και πράγμα στον κόσμο;Αν θα έπρεπε να ερωτευθούμε.Φυσικά και πρέπει.Φυσικά και μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι με τα λίγα.

Λένε αν έχεις λεφτά τα χεις όλα.Καλούς φίλους,καλή ζωή και μια ευτυχισμένη οικογένεια.Αν όμως κάποια στιγμή χάσεις όλα σου τα λεφτά τότε είσαι σίγουρος οτι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα παραμείνουν κοντά σου;Είσαι σίγουρος οτι θα σε στηρίξουν και οτι θα σου συμπεριφέρονται όπως και πριν;Μάλλον όχι.

Κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε πλούτη μέχρις ότου πεθάνουμε λες και θα τα πάρουμε μαζί μας.Με τα χέρια άδεια ήρθαμε και έτσι θα φύγουμε.ότι αποκτήσαμε θα μείνει μια για πάντα πίσω μας.Μόλις θυμήθηκα μια ιστορία που λέει για έναν βασιλιά που όταν πέθανε σαν τελευταία επιθυμία είχε να τον μεταφέρουν στο φέρετρο με τα χέρια ανοιχτά πετώντας πίσω του όλη του την περιουσία.

Το νόημα της ιστορίας;Αυτό που ανέφερα πιο πριν.Με τα χέρια άδεια ερχόμαστε και έτσι φεύγουμε.Μόνο το συναίσθημα μένει μια για πάντα.Όλα τα άλλα είναι απλώς υλικά.Γιατί τότε να χαραμιζόμαστε και να μαραζώνουμε σε περίπτωση που δεν είμαστε "κροίσοι";Είναι πιο ευτυχισμένοι οι πλούσιοι από τους φτωχούς επειδή έχουν λεφτά;Να σας πω κάτι;Η ευτυχία γράφεται με Ε και όχι με €..Αυτό να θυμάστε.!
http://mourouzinews.blogspot.gr/2011/03/blog-post_4642.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...