Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η Ώρα της Γης το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20.30

wwf-ora-tis-gis-97625
Η πρόκληση της φετινής Ώρας της Γης για μία καλύτερη ζωήενεργοποιεί δεκάδες δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνει απτή κληρονομιά σε πολίτες και περιβάλλον και «κατεβάζει τον διακόπτη» στην Ακρόπολη και πληθώρα άλλων σημείων αναφοράς ανά την Ελλάδα!
Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, δημιουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, πεζοδρομήσεις, διαγωνισμοί περιβαλλοντικών προτάσεων, κοινωνικά παντοπωλεία και μέρες αφιερωμένες στην ανταλλαγή αγαθών. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι 59 μέχρι στιγμής δήμοι της χώρας που συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2013.
Αυτοί όμως που κρατούν για ακόμη μια φορά τα ηνία της Ώρας της Γης είναι οι πολίτες που καταθέτουν την προσωπική τους δέσμευση για μία καλύτερη ζωή. Ο εξάχρονος Παναγιώτης έγινε ήδη γνωστός παγκοσμίως με τη γενναιότητά του να κόψει τιςσοκολάτες για μία εβδομάδα αν πενήντα συμπολίτες του πρασινίσουν το μπαλκόνι τους.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Η Ευτυχία γράφεται με Ε και όχι με €



Καλώς ή κακώς η αξία του ανθρώπου σήμερα μετριέται σε χρηματικές μονάδες.Ότι και να κάνουμε πλέον έχουμε μπει όλοι μας στο τρυπάκι των χαρτονομισμάτων και της δίψας για εξουσία.Το εμπόριο των ανθρώπων υφίσταται ακόμη και αν αυτό δεν γίνεται φανερό και αντιληπτό στις μέρες μας. Ο κάθε άνθρωπος το μόνο που εύχεται καθημερινά είναι να είναι υγιής.Να μην τον βρει κάποιο κακό.Ακόμα και αν αρρωστήσει όμως πολύ σοβαρά θα θέλει χρήματα για την θεραπεία και να επανακάμψει.


Θεσσαλονίκη: Δυναμικό παρών στην πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού

συγκέντρωση κατά των μεταλλείων χρυσού στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Στην πορεία συμμετείχαν κάτοικοι από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπείες επιτροπών αγώνα ενάντια σε επενδύσεις χρυσού από το Κιλκίς και τη Θράκη, βουλευτές και μέλη κομμάτων που έχουν εκφράσει συμπαράσταση στα αιτήματά τους, μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστικών κινήσεων, οικολογικών οργανώσεων, κ.α.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

(Volkan) Art to the people!

Volkan2

Μια μπύρα από τη Σαντορίνη που «σβήνει» μέρος του χρέους της Ελλάδας αποδίδοντας 50% των κερδών της στο κίνημα Greece Debt Free (www.greecedebtfree.org) είναι από μόνη της γεγονός. Ειδικά όταν έχει και ένα ξεχωριστό σύμμαχο όπως τον Αλέκο Φασιανό που αποφάσισε να συνεισφέρει στον ιερό σκοπό σχεδιάζοντας την συλλεκτική συσκευασία της Volkan για το 2013.
Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε στην Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2011από μια εμπνευσμένη ιδέα του επιχειρηματία Peter Nomikos τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Αρχές του 2012 έκανε, ήδη, όλο το Λονδίνο να μιλάει για χάρη της με το επίσημο μενού που δημιούργησε ο σεφ Sean Burbirdge με τον επικεφαλής sommelier Johannes Hartmann στο εστιατόριο Pétrus του Gordon Ramsay σε μια βραδιά που συζητήθηκε πολύ σαν μια από τις πιο επιτυχημένες κινήσεις εξωστρέφειας της Ελλάδας

Σαρδέλες, ταπεινές αλλά πολύτιμες



Η έλλειψη χρόνου, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η συχνή κατανάλωση φαγητού εκτός σπιτιού, οδήγησε στην μείωση της κατανάλωσης ψαριού και αναπόφευκτα και της σαρδέλας. Άλλωστε, το μαγείρεμα του ψαριού, ίσως σε πολλές νοικοκυρές φαντάζει δυσκολότερο, ενώ η γεύση του είναι αποκρουστική σε πολλούς. Η κατανάλωσή του όμως είναι απαραίτητη και ευεργετική. 

Οι χωματερές “τρώνε” ανακύκλωση και κομποστοποίηση στην ΕΕ – Θλιβερά στοιχεία για Ελλάδα


Ανακύκλωση και κομποστοποίηση έχουν γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση την τελευταία δεκαετία, ωστόσο οι περισσότερες χώρες εξακολουθούν να ρίχνουν τααπορρίμματά τους σε χωματερές παρά την Ευρωπαϊκή Οδηγία για ανακύκλωση του 20% του συνόλου των σκουπιδιών έως το 2020 (50% των οικιακών).
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, το 37% των 503 κιλών σκουπιδιών που αντιστοιχούν κατά μέσο όρο ετησίως σε κάθε νοικοκυριό καταλήγει στιςχωματερές, το 25% ανακυκλώνεται, το 15% γίνεται κομπόστ. Το 23% γίνεται πρώτη ύλη καύσης για παραγωγή ενέργειας.

Τρόφιμα Βιολογικής Καλλιέργειας vs συμβατικής καλλιέργειας: είναι πράγματι πιο θρεπτικά; Νέα μελέτη για τον χυμό τομάτας

Τρόφιμα Βιολογικής Καλλιέργειας vs συμβατικής καλλιέργειας: είναι πράγματι πιο θρεπτικά; Νέα μελέτη για  τον χυμό τομάτας

Οι βασικές διαφορές μεταξύ των τεχνικών βιολογικής καλλιέργειας και των συμβατικών έγκεινται στο γεγονός της λίπανσης και την βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους για την καλλιέργεια, γεγονός που αντικατοπτρίζεται τελικά όπως υποστηρίζεται, στην περιεκτικότητα των παραγόμενων προϊόντων σε θρεπτικά συστατικά και στη διαφοροποίηση της γεύσης. Σε αυτό το πλαίσιο πολλές επιστημονικές συζητήσεις και δημοσιεύσεις ισχυρίζονται τη διαθρεπτική ανωτερότητα των προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας σε σχέση με τις συμβατικές σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας ενώ άλλες τόσες ισχυρίζονται το αντίθετο, διατηρώντας το επιστημονικό ενδιαφέρον ζωντανό τροφοδοτώντας παράλληλα την ερευνητική δραστηριότητα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...